Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

MUNDOBASKET. Και για την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ του μπασκετ η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Μετά το 5/5 της Σεβίλλης (δεν μετρά πλέον στην σημερινή αναμέτρηση), η ανανεωμένη Εθνική του Φώτη Κατσικάρη, ετοιμάζεται για ένα ακόμα «τελικό» καθώς θα αγωνιστεί με την Σερβία με στόχο να προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης. Οι διεθνείς μετά από δύο μέρες στις οποίες είχαν τον χρόνο να ξεκουραστούν αλλά και φυσικά να μελετήσουν τους τους «Πλάβι» θα ριχτούν στη «μάχη» στο «Παλάθιος ντε λος Ντεπόρτες», θέλοντας να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν στη Σεβίλλη. Και έχουν τα φόντα τα το πετύχουν, καθώς η " νέα" Εθνική είναι τόσο καλοδουλεμένη και με τόσο διακριτούς ρόλους, που θαρρεί κανείς ότι οι παίκτες της δουλεύουν χρόνια μαζί και ως εκ τούτου γνωρίζουν απ' έξω κι ανακατωτά ο ένας τον άλλον.
 Αυτό είναι το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει στην διοργάνωση με την Ελλάδα να παίζει κανονικό μπάσκετ. Παίζει το μπάσκετ που θέλουν όλοι οι προπονητές από τις ομάδες τους, έχοντας χτίσει μια ολόκληρη αγωνιστική φιλοσοφία που θα τους οδηγήσει στην κορυφή και δεν στηρίζονται σε σύνολα καλών παικτών που βρέθηκαν για λίγο καιρό μαζί και επιχειρούν απλώς να βάλουν το ταλέντο τους στο παρκέ. Αυτή την συνοχή και την ομοιογένεια στο "αντιπροσωπευτικό" συγκρότημα σίγουρα είναι έργο του Φώτη Κατσικάρη και του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής.
Ήδη ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι συνεργάτες του έχουν μελετήσει καλά τους Σέρβους, που δεν είναι στα καλύτερα τους (έρχονται με 3-2) αλλά δεν παύει να είναι μια παραδοσιακή δύναμη με 100% μπασκετικό DNA. Ως γνωστόν, οι αντίπαλοι, δεν λένε ποτέ όχι στις προκλήσεις και θα παλέψουν σκληρά. Όσο είναι ικανοί για το καλύτερο,άλλο τόσο είναι και αυτοκαταστροφικοί στο παρκέ κι εκεί ακριβώς σκέφτεται να τους χτυπήσει η εθνική. Με διάρκεια, ηρεμία και συγκέντρωση και πάνω απ' όλα καθαρό μυαλό σε παρκέ και πάγκο, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να φτάσει στην νίκη-πρόκριση στους «8», για να συνεχίσει το όμορφο ταξίδι της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου