Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ. Τι ΠΡΕΠΕΙ να προσέχει κάθε γυναίκα στο σώμα της;;; ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.

Σίγουρα οι γυναίκες είναι πιο εξοικειωμένες στο θέμα «πρόληψη», συγκριτικά με τους άνδρες, ωστόσο το ετήσιο τσεκ-απ και η επίσκεψη στο γυναικολόγο, ίσως δεν είναι αρκετά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παρατήρηση του σώματος θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το ίδιο το άτομο.
 Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο οργανισμός μας δίνει τα προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία, όσο πιο γρήγορα τα αποκωδικοποιήσουμε, τόσο καλύτερα για εμάς. Δείτε τα 5 πράγματα που κάθε γυναίκα θα πρέπει να εξετάζει στο σώμα της: Η ροή της περιόδου Εάν συχνά παρατηρείτε αιμορραγία εκτός του τακτικού σας κύκλου, μπορεί να είναι σύμπτωμα ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων της μήτρας ή και καρκίνου του τραχήλου. Πριν πανικοβληθείτε, επισκεφθείτε πρώτα το γυναικολόγο σας, καθώς μπορεί απλά να οφείλεται σε έντονο στρες. Σημάδια στα νύχια Εάν έχετε εμφανίσει σκούρες γραμμές κάτω από το δέρμα, ίσως είναι σημάδι που υποδηλώνει καρκίνο του δέρματος. Κιτρινωπές, καφέ ή μαύρες γραμμές υποδηλώνουν βλάβη στα κύτταρα που μπορεί να έχει προκληθεί από μελάνωμα.
 Μεταβολές στην επιδερμίδα Σπυράκια που δεν υποχωρούν και έντονη τριχοφυΐα ίσως υποδηλώνουν την ύπαρξη πολυκυστικών ωοθηκών. Οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ταλαιπωρούν τις γυναίκες με ασταθή κύκλο, αυξημένη παραγωγή ανδρικών ορμονών και τριχοφυΐα στο πρόσωπο, το στήθος, το στομάχι και την πλάτη. Επίσης, είναι δυνατόν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας, μεταβολικά σύνδρομα, ακόμα και διαβήτη. Αλλαγή απόχρωσης στις μασχάλες Εάν παρατηρείτε πυκνότερης υφής και σκούρας απόχρωσης δέρμα στις μασχάλες σας, τότε είναι πιθανό να έχετε εμφανίσει διαβήτη.
 Η αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης οδηγεί στην αφύσικα μεγάλη παραγωγή δερματικών κυττάρων, που έχουν σαν αποτέλεσμα την αυξημένη πυκνότητα και σκουρόχρωμη υφή του δέρματος στις μασχάλες. Ειδικά, μάλιστα, για τα υπέρβαρα άτομα, οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη είναι αυξημένες. Σημάδια στα βλέφαρα Τα μικρά άσπρα σημάδια στα βλέφαρα είναι πιθανό να υποκρύπτουν αυξημένη χοληστερίνη. Οι «σβώλοι» που αναπτύσσονται, είναι αποθήκες χοληστερίνης κάτω από το δέρμα. Η απώλεια βάρους, η τακτική άσκηση και η σωστή διατροφή είναι τρόποι για να ρίξετε τη χοληστερίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου