Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Πέντε οι νεκροί από την κατάρρευση ανθρακωρυχείου στη Βοσνία!...

0576A61BEA5E3F3E9BBFBE189A9807E8.jpgΗ διοίκηση του ανθρακωρυχείου στην πόλη Ζένιτσα της κεντρικής Βοσνίας-Ερζεγοβίνης επιβεβαίωσε, εμμέσως, ότι πέντε και όχι τέσσερα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, είναι τελικά τα θύματα από την κατάρρευση στοών, εξαιτίας της έκρηξης αερίου που προκλήθηκε ύστερα από χθεσινό σεισμό μετρίου μεγέθους.
«Πέντε ανθρακωρύχοι δεν έχουν βγει έξω και μέλη του σωστικού συνεργείου εξακολουθούν να τους αναζητούν» δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας Εσάντ Τσίβιτς. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους θανάτους έως ότου όλα τα πτώματα εντοπιστούν και εξεταστούν από ιατροδικαστή. Ο κ. Τσίβιτς επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι 29 ανθρακωρύχοι έχουν διασωθεί και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο χωρίς μεγάλα τραύματα, όπως είναι γνωστό μέχρι στιγμής.
 Η επικεφαλής επιθεωρήτρια του ανθρακωρυχείου Νούραγκα Τζουράνοβιτς δήλωσε ότι οι άνδρες του σωστικού συνεργείου θα συνεχίσουν να αναζητούν τις σορούς των ανθρακωρύχων, που ενδεχομένως εντοπιστούν αύριο. Συνολικά 34 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν 500 μέτρα κάτω από το έδαφος εξαιτίας της κατάρρευσης στοών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου