Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Σάλος με σατιρικό ηθοποιό: Ειρωνεύεται τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ…

Έρευνα ξεκίνησε η γαλλική δικαιοσύνη εις βάρος του αμφιλεγόμενου σατιρικού ηθοποιού Ντιεντονέ. Ο ηθοποιός έχει ήδη καταδικαστεί αρκετές φορές για αντισημιτικά σχόλια, αφού ανέβασε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ειρωνεύεται τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Η έρευνα για «υποστήριξη τρομοκρατικών πράξεων» ξεκίνησε την Τετάρτη από την εισαγγελία του Παρισιού έπειτα από καταγγελία της αστυνομίας, διευκρίνισε η πηγή αυτή επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού RTL.
 Στο βίντεο αυτό ο Ντιεντονέ ειρωνεύτηκε «τα στελέχη της μαφίας των Ρόθτσιλντ» – μια έκφραση που χρησιμοποιεί για τους ηγέτες των δυτικών χωρών – που κατά τη γνώμη του συγκλονίστηκαν λιγότερο από τον φόνο του Μουάμαρ Καντάφι «που λιντσαρίστηκε» ή από τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσέιν το 2006, απ’ ό,τι από την εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου. «Η μαφία του Ρόθτσιλντ λέει όχι, αυτό είναι εντάξει, αλλά ο Τζέιμς Φόλεϊ, αυτό παραπάει» αναφέρει χαρακτηριστικά.
 Ο γάλλος κωμικός στη συνέχεια επισημαίνει ότι ο αποκεφαλισμός συμβολίζει «την πρόοδο» και την «είσοδο στον πολιτισμό» των τζιχναντιστών, ενώ επιτίθεται και στους γονείς του Φόλεϊ, του δημοσιογράφου που απήχθη το 2012 στη βόρεια Συρία και τον οποίο εκτέλεσε στα τέλη Αυγούστου το ΙΚ. «Πιστεύω ότι ο αποκεφαλισμός συμβολίζει πάνω απ’ όλα την πρόοδο. Στη Γαλλία αποκεφαλίζαμε ανθρώπους ενώπιον του λαού, στις πλατείες», επισημαίνει ο 46χρονος ηθοποιός. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αυτού, η Google έκλεισε το κανάλι του Ντιεντονέ στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου