Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Ελλάδα – Σερβία ΟΑΚΑ 2010. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΑΜΑΤΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σερβία ξυπνάει πολλές μνήμες, αγωνιστικές και μη, όπως το τουρνουά “Ακρόπολις” του 2010, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των Ελλήνων και Σέρβων παικτών στιγμάτισαν το φιλικό μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων, το οποίο διακόπηκε αναγκαστικά περίπου 2:30 λεπτά πριν από τη λήξη του. Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα φάουλ του Μίλος Τεόντοσιτς στον Αντώνη Φώτση.
Ο τότε αρχηγός της Εθνικής ζήτησε το λόγο και ο Σέρβος του επιτέθηκε με δεξί… κροσέ. Ο Φώτσης απάντησε και μετά επικράτησε πανικός. Ο ένας χτυπούσε τον άλλον. Γροθιές εκατέρωθεν από και προς τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον Φώτση, τον Μάρκο Κέσελι, τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, τον Νέναντ Κρστιτς -ίσως κι άλλους που δεν έγιναν αντιληπτοί. Ο Σέρβος σέντερ, μάλιστα, γρονθοκόπησε ύπουλα από πίσω τον “Σόφο”, ο οποίος όντας εκτός εαυτού μετά από τα χτυπήματα που δέχθηκε άρχισε να τον κυνηγάει στο παρκέ για να πάρει… εκδίκηση. Ο Γιάννης Μπουρούσης μπήκε στη μέση για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να προστατεύσει συμπαίκτες και αντιπάλους,
 αλλά μία καρέκλα από το χέρι του Κρστιτς προσγειώθηκε με δύναμη στο κεφάλι του και τον τραυμάτισε (το αίμα έρεε στο σβέρκο του). Κάποια στιγμή μπήκαν και οπαδοί στο παρκέ, επιχειρώντας να επιτεθούν στους Σέρβους. Ευτυχώς αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Οι δύο ομάδες αποχώρησαν αναγκαστικά για τα αποδυτήρια (εκεί υπήρξε νέα ένταση), με τους διαιτητές, μην έχοντας άλλη επιλογή, να διακόπτουν οριστικά φιλικό!
 Πριν απ’ όλα αυτά, είχε προηγηθεί η αποβολή του Ντούσαν Ίβκοβιτς με διαδοχικές τεχνικές ποινές. Ο εκλέκτορας της Σερβίας εκνευρίστηκε με τον διαιτητή Χριστοδούλου για τις αποφάσεις του, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα “τον χειρότερο άνθρωπο του παρκέ”. Τη στιγμή που ξέσπασαν τα επεισόδια η Εθνική είχε το προβάδισμα με 74-73.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου