Μεθυσμένα σκαλτσούνια...διαχρονικό γλυκάκι της γιαγιάς
Δεν μπορώ να πω... εύκολα πέρναει ο μήνας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και χωρίς ιδιαίτερες χαρές.
Γυρνώντας πίσω στον χρόνο, ξαναζώ τις γιορτινές μέρες... παραμονές Χριστουγέννων που η γιαγιά μου έφτιαχνε αυτά τα μικρά χιονισμένα γλυκάκια που δεν χορταίναμε να απολαμβάνουμε.
Θυμάμαι κάποια γιορτή που είχαμε μαζευτεί τα εγγόνια όλα και, σκεφτόμασταν πόσα πρέπει να φάμε για να μεθύσουμε!!! χαχαχα Το μόνο που καταφέραμε στο τέλος της βραδιάς ήταν να μας πονάει το στομάχι και να έχουν μείνει μόνον 4 γλυκά σκαλτσουνάκια...
Δεν μπορώ να πω... εύκολα πέρναει ο μήνας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και χωρίς ιδιαίτερες χαρές.
Γυρνώντας πίσω στον χρόνο, ξαναζώ τις γιορτινές μέρες... παραμονές Χριστουγέννων που η γιαγιά μου έφτιαχνε αυτά τα μικρά χιονισμένα γλυκάκια που δεν χορταίναμε να απολαμβάνουμε.
Θυμάμαι κάποια γιορτή που είχαμε μαζευτεί τα εγγόνια όλα και, σκεφτόμασταν πόσα πρέπει να φάμε για να μεθύσουμε!!! χαχαχα Το μόνο που καταφέραμε στο τέλος της βραδιάς ήταν να μας πονάει το στομάχι και να έχουν μείνει μόνον 4 γλυκά σκαλτσουνάκια...
Καλημερα σε ολους/ες Δασκαλε για γλυκα θα λεμε τωρα Πες για καμια τηγανια χοιρινη κρασατη να φαμε να ζεσταθουμε λιγο απο το κρυο
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΛΙΚΑ για 15-25 σκαλτσούνια, ανάλογα με το μέγεθος
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη ζύμη
230 ml μπύρα
200 ml αραβοσιτέλαιο
650 -700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
120 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1/2 φλ. καρυδόψιχα
Για το σιρόπι
220 ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Για την επικάλυψη
1/2 φλ.τσ. ινδοκάρυδο
Καλημερα παιδια νασται ολοι καλα , εδω θα ειμαι να τα λεμε, καλο μεσημερι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωργο το καλυτερο γλυκο ειναι η διαιτα !!!, εχεις οικονομια εχεις και καλη υγεια !!
ΑπάντησηΔιαγραφήοσα φαμε και οσα πιουμε αγαπητε φιλε η Ζωη ειναι μικρη
Διαγραφή