Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ. Γιορτινα Σκαλτσουνια. Απο τον βοτανολογο μας ΝΙΩΤΗ.

Μεθυσμένα σκαλτσούνια...διαχρονικό γλυκάκι της γιαγιάς
  Δεν μπορώ να πω... εύκολα πέρναει ο μήνας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και χωρίς ιδιαίτερες χαρές.
 Γυρνώντας πίσω στον χρόνο, ξαναζώ τις γιορτινές μέρες... παραμονές Χριστουγέννων που η γιαγιά μου έφτιαχνε αυτά τα μικρά χιονισμένα γλυκάκια που δεν χορταίναμε να απολαμβάνουμε.
 Θυμάμαι κάποια γιορτή που είχαμε μαζευτεί τα εγγόνια όλα και, σκεφτόμασταν πόσα πρέπει να φάμε για να μεθύσουμε!!! χαχαχα Το μόνο που καταφέραμε στο τέλος της βραδιάς ήταν να μας πονάει το στομάχι και να έχουν μείνει μόνον 4 γλυκά σκαλτσουνάκια...

5 σχόλια:

  1. Καλημερα σε ολους/ες Δασκαλε για γλυκα θα λεμε τωρα Πες για καμια τηγανια χοιρινη κρασατη να φαμε να ζεσταθουμε λιγο απο το κρυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΛΙΚΑ για 15-25 σκαλτσούνια, ανάλογα με το μέγεθος
    Για τη ζύμη
    230 ml μπύρα
    200 ml αραβοσιτέλαιο
    650 -700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
    2 κ.σ. ζάχαρη
    Για τη γέμιση
    120 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
    1/2 φλ. καρυδόψιχα
    Για το σιρόπι
    220 ζάχαρη
    1 ποτήρι νερό
    Για την επικάλυψη
    1/2 φλ.τσ. ινδοκάρυδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα παιδια νασται ολοι καλα , εδω θα ειμαι να τα λεμε, καλο μεσημερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργο το καλυτερο γλυκο ειναι η διαιτα !!!, εχεις οικονομια εχεις και καλη υγεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή