Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΛΕΞΗ...Οι Έλληνες πρέπει να παγώσουν το χειμώνα

"Ο Έλληνας κωμικός Λάκης Λαζόπουλος παρουσίασε πρόσφατα στην τηλεοπτική εκπομπή του, κατά τη γνώμη του, την καλύτερη ατάκα για να την πέσει στα κορίτσια, 'Γεια σου γλύκα, έχω και καλοριφέρ'. Ήταν αστείο, αλλά πόνεσε κιόλας γιατί είναι μια πικρή πραγματικότητα:
 Ένα σημαντικό μέρος των Ελλήνων πρέπει να περάσουν αυτό το χειμώνα χωρίς θέρμανση. Δεν είναι μόνο αυτοί που πρέπει να κάνουν οικονομίες στο σπίτι τους επειδή αλλιώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ανοίξουν τη θέρμανση είτε μοιράζοντας το εισόδημα κατά το ήμισυ είτε χωρίς να έχουν κάποιο εισόδημα.
 Υπάρχουν πολλοί ακόμα που δε θα ζεσταθούν γιατί ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν τη δική τους θέρμανση, ζουν σε πολυκατοικίες στις μεγάλες πόλεις όπου οι ιδιοκτήτες αυτό το χειμώνα δεν μπορούν να πληρώσουν για να αγοράσουν το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο. Κανείς δεν πληρώνει τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κοινόχρηστα, όπως το ηλεκτρικό για το κλιμακοστάσιο.
 Αυτά συχνά φορτώνονται από τον έναν ενοικιαστή στον άλλο, οδηγώντας σε κωμικοτραγικές σκηνές. Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης - Οι Έλληνες πρέπει να παγώσουν το χειμώνα 'Στο σπίτι μας όλοι κρύβονται όταν πρόκειται να μαζέψουν τα κοινόχρηστα', λέει Δήμητρα Μουτζούρη, η οποία, επίσης, συνεργάζεται με τη Welt. 'Κλείνουν την τηλεόραση και το φως και παραμένουν εντελώς σιωπηλοί έως ότου περάσει ο κίνδυνος'.
 Υπάρχει μέχρι κι ως αστείο στο Facebook. 'Σσσσς! Ακίνητοι. Σβήστε το φως! Μην αναπνέετε', έλεγε ένα status update φίλης της. Και μετά από λίγο, 'Εντάξει, έχει φύγει'. Το γεγονός ότι αφορούσε τον άνθρωπο που μάζευε τα κοινόχρηστα δε χρειαζόταν καν να ειπωθεί, όλοι το ήξεραν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου