Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΣΤΕΙΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ...Την Παρασκευή στη Βουλή το φορολογικό.

Την Παρασκευή θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του.
 Πριν την κατάθεσή του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Τις επιφυλάξεις του ως προς κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.
 Ο κ.Βενιζέλος φέρεται να είπε ότι δεν έχει δει ακόμη ολόκληρο το νομοσχέδιο και πως επιφυλάσσεται να ζητήσει τυχόν τροποποιήσεις, κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους», πριν από την κατάθεσή του νομοσχεδίου θα υπάρξει τηλεφωνική επαφή μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών προκειμένου να κλείσουν και τα τελευταία «ανοιχτά» μέτωπα. Ειδικότερα η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλήξει στις τελικές ρυθμίσεις για τους αγρότες και τη φορολογική μεταχείριση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών.
 Η τρόικα εξέφρασε ενστάσεις για την εξαίρεση αγροτών με χαμηλά εισοδήματα από την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων και στοιχείων, αλλά και για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής την περασμένη Παρασκευή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην επικοινωνία του με τον κ. Σαμαρά αναμένεται να θέσει δύο ζητήματα: - Την κλιμακωτή φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρές επιβαρύνσεις για τους μικροκαταθέτες
. - Την αύξηση του επιδόματος για τις οικογένειες με τέσσερα και περισσότερα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να φέρει έξτρα φόρους για τους περισσότερους φορολογουμένους και ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα. Το βάρος των νέων φορολογικών ρυθμίσεων πέφτει κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς καλούνται να πληρώσουν σχεδόν τα μισά από τα 3 δισ. ευρώ που θα πρέπει να αποδώσουν οι φορολογικές αλλαγές της επόμενης διετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου