Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Αθώος ο παιδίατρος για το θάνατο του βρέφους

«Παγωμάρα» επικράτησε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών όπου χθες έπεσε η «αυλαία» της πολύκροτης υπόθεσης θανάτου ενός βρέφους δυόμιση μηνών.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε ο παιδίατρος, κ. Ιωάννης Βέρμπης, ο οποίος κατηγορούνταν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας.

Το δικαστήριο αθώωσε –και μάλιστα ομόφωνα- τον κατηγορούμενο ιατρό, γεγονός που στερεί το δικαίωμα από την Πολιτική Αγωγή το δικαίωμα ασκήσεως έφεσης. Ωστόσο η οικογένεια του άτυχου βρέφους σκοπεύει να προσφύγει –με αναφορά- στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ξύπνησαν «θύμησες» του παρελθόντος για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το 2005 όταν το μόλις δυόμισι μηνών βρέφος βρήκε αιφνίδιο θάνατο, πέντε ημέρες μετά την εισαγωγή του στο «Μητέρα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο παιδίατρος άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντα του και θεωρούταν υπεύθυνος για τον θάνατο του παιδιού, καθώς διέγνωσε μια απλή παλινδρόμηση δίνοντας την ίδια κιόλας ημέρα εξιτήριο στη μικρή ασθενή.

Kατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, κ. Παύλος Σαράκης, μίλησε για λάθη και παραλήψεις τόσο του Ιατρού όσο και της διεύθυνσης της κλινικής ενώ ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν προσπάθειες συγκάλυψη της υπόθεσης.

Στον αντίποδα ο δικηγόρος υπεράσπισης κ. Αντώνης Βγόντζας υπεραμύνθηκε των ιατρικών επιλογών του εντολέα του, επικαλούμενος και τις καταθέσεις καθηγητών Ιατρικής που δήλωναν ότι ο θάνατος του βρέφους δεν οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

Θλίψη και απογοήτευση

Το κλίμα στην αίθουσα του Πλημμελειοδικείου ήταν βαρύ. Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κ. Αλεξάνδρα Σαχανίδου ζήτησε την απαλλαγή του παιδιάτρου από τις κατηγορίες Ακολούθως και μέχρι την έκδοση της απόφασης, οι δικαστές διέκοψαν δύο φορές τη διαδικασία.

Η τραγική μητέρα, κυρία Αικατερίνη Γκολφινοπούλου, κατέρρευσε λίγο μετά το άκουσμα της υπόθεσης. Η ίδια, άλλωστε, ανεβαίνει το δικό της προσωπικό Γολγοθά καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο έχασε το σύζυγό της. Αμέσως μετά τη δικαστική ετυμηγορία η κυρία Γκολφινοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς ενώ κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης ο θείος του αδικοχαμένου βρέφους δεν άντεξε και ξέσπασε σε αποδοκιμασίες.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου