Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κοντά σε συμφωνία με Ελβετία για τις ελληνικές καταθέσεις

Στο μέγεθος της «βαλίτσας» που θα ετοιμάσουν, για τους φόρους των τόκων των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες, υποστηρίζουν οι Financial Times, ότι έχουν καταλήξει Ελλάδα και Ελβετία.

Το ύψος των καταθέσεων ανέρχεται σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου στα 150 δις ευρώ. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα το πλαίσιο της συμφωνίας που εξετάζεται, προβλέπει την είσπραξη ποσού με συντελεστή φορολόγησης 10% ή και 20%. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική απόδοση μπορεί να κυμανθεί στα 15-30 δις ευρώ.

Οι επιτελείς πάντως της οδού Νίκης, προσδιορίζουν τον χρονικό ορίζοντα μιας συμφωνίας προς τα τέλη της χρονιάς. Επισημαίνουν ότι μέσα στο προσεχές δεκαπενθήμερο το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αποστείλει στις ελβετικές αρχές την πρόταση του, για την οποία οδηγό θα αποτελέσουν οι συμφωνίες που ήδη έχουν συναφθεί με Μ. Βρετανία και Γερμανία.

Από το 2005 πάντως η πορεία των εσόδων του ελληνικού δημοσίου, από τη φορολόγηση των τόκων είναι φθίνουσα, καθώς τα 13,75 εκατομμύρια του 2007 έγιναν μόλις 6,75 εκατομμύρια το 2009.

www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου