Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τους έσωσε η ψυχραιµία Καλά διαβασµένοι οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι γνωστού γιατρού

Καλά διαβασµένοι ήταν οι οκτώ ένοπλοι µε Καλάσνικοφ που εισέβαλαν στην πολυτελή µονοκατοικία γνωστού γιατρού, στη Βαρυµπόµπη. Η ψυχραιµία του γιατρού, το κρίσιµο χρονικό διάστηµα που οι ληστές κρατούσαν οµήρους τον ίδιο, τη σύζυγό του, τα δύο παιδιά τους, ηλικίας εννέα και δεκαεπτά χρονών, καθώς και το ζευγάρι αλλοδαπών που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί στη µονοκατοικία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η οργανωµένη εισβολή των ληστών δεν πήρε δραµατικές διαστάσεις. Ο τρόπος δράσης των ενόπλων θυµίζει έντονα,σύµφωνα µετην Αστυνοµία, την εισβολή στο σπίτι του καρδιολόγου Επαµεινώνδα Γερασιµόπουλου πριν από δύο χρόνια στη Βάρη. Περίπου στη µισή ώρα που διήρκεσε η επιχείρηση των ληστών, οι οκτώ δράστες που είχαν ακροβολιστεί σε σηµεία του σπιτιού κρατούσαν οµήρους µε τα χέρια δεµένα τα παιδιά του γιατρού και το ζευγάριτων γεωργιανών οικιακών βοηθών, ενώ υποχρέωσαν τον γιατρό και τη σύζυγό του να ανέβουν στον επάνω όροφο του σπιτιού. Από εκεί έκλεψαν χρήµατα και πολύτιµα αντικείµενα όπως χρυσαφικά, πανάκριβα ρολόγια καθώς και ακριβά στιλό. Οιληστές κατάφεραν να αποσπάσουν από το σπίτι του γιατρού µετρητά και χρυσαφικά αξίας τουλάχιστον 200.000 ευρώ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ δρόµο της Βαρυµπόµπης, µε ελάχιστα σπίτια, βρίσκεται η πολυτελής µονοκατοικία. Στη µια πλευρά της έχει µεγάλη οικοπεδική έκταση που φθάνει µέχρι τις γραµµές τρένου. Οι δράστες είχαν, όπως όλα δείχνουν, παρακολουθήσει για µεγάλο χρονικό διάστηµα τη µονοκατοικία και τις κινήσεις µελών της οικογένειας. Φαίνεται ότι είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για τους ενοίκους της βίλας ως προς την οικονοµική επιφάνεια και την έβαλαν στόχο.

Από τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Αστυνοµία από τις καταθέσεις των θυµάτων εκτιµά ότι οι δράστες είναι αλλοδαποί, κατά πάσα πιθανότητα από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ενώ στην οµάδα – σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις – µετείχαν και έλληνες κακοποιοί. Είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους µε κουκούλες και κατά τη διάρκεια της εισβο λής στο σπίτι µίλησαν ελάχιστα – το ίδιο είχαν κάνει και στην περίπτωση της Βάρης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ στη βίλα οι δράστες επέλεξαν το πίσω µέροςτου σπιτιού, που δεν είχε κάλυψη ασφαλείας. Εκοψαντο συρµατόπλεγµα στο σηµείο όπου ήταν πιο αραιή η φυσική περίφραξη και µπήκαν στον εξωτερικό χώρο της µονοκατοικίας. Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ληστεία. Σύµφωναµε πληροφορίες, οπρώτος που βρέθηκε αντιµέτωπος µετους ληστές ήταν ο γεωργιανόςφύλακας, οοποίος είχε βγει στον αύλειο χώρο για να φροντίσει τα σκυλιά.Οι δράστες του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και τον έσυρανστην πίσω πόρτα της µονοκατοικίας.

Μπήκαν στο σπίτι και ακινητοποίησαν τα µέλη της οικογένειας. Κύριος στόχος ήταν το χρηµατοκιβώτιο. Με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τον γιατρό να το ανοίξει. Από αυτό αλλά και από άλλους χώρους του σπιτιού οι δράστες άρπαξαν χρήµατα και τιµαλφή, και στη συνέχεια έφυγαν. Ο γιατρός κατάφερε να λυθεί από τις µονωτικές ταινίες, έλυσε και τα υπόλοιπα θύµατα, και ειδοποίησε την Αστυνοµία.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου