Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μήνυση κατά της ομάδας Δέλτα από Αμερικανίδα διαδηλώτρια που καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε

Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατάχρηση εξουσίας εναντίον της οµάδας Δέλτα υπέβαλε Αμερικανίδα διαδηλώτρια, η οποία καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο ΔΝΤ στις 15 Νοεμβρίου.

Για τον ξυλοδαρµό, αναφέρουν Τα Νέα, έχει συνταχθεί διεθνής καταγγελία από 150 καθηγητές, δημοσιογράφους, νομικούς και πανεπιστημιακούς φοιτητές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ανάµεσά τους και γνωστοί ακαδημαϊκοί και συγγραφείς όπως ο Νόαμ Τσόµσκι και η Τζούντιθ Μπάτλερ.

Στο κείµενο ανάµεσα στα άλλα τονίζεται: «Απαιτούµε την πλήρη αποκάλυψη όλων των στοιχείων ταυτότητας του συγκεκριµένου σκέλους της οµάδας ?έλτα, που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την υπέρµετρη επίθεση το βράδυ της 15ης Νοεµβρίου».

Η Αµερικανίδα διαδηλώτρια είχε βρεθεί αιµόφυρτη ύστερα από ξυλοδαρµό στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρη και Πατησίων και µεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκοµείο.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, ο ξυλοδαρµός συνέβη καθώς η διαδήλωση έβαινε προς το τέλος της στο Πολυτεχνείο. Οµάδα αστυνοµικών της οµάδας ?έλτα που επέβαιναν σε µοτοσυκλέτες έκαναν έφοδο στην ουρά της πορείας στην Πατησίων, πετώντας χειροβοµβίδες κρότου - λάµψης.

http://www.tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΗ ΗΘΕΛΕ Η ΕΒΡΑΙΟΤΣΟΥΛΑΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΕΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.ΑΙΣΧΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή