Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Στα 2,2 δισ. ευρώ οι ευρωπαϊκοί πόροι για τη Διά Βίου Μάθηση

Σε 2,2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα που σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη Διά Βίου Μάθηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το σχέδιο του υπουργείου παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνόδου Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την 
Απασχόληση και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημόσια διαβούλευση.
Στόχος είναι το τελικό κείμενο του Εθνικού Προγράμματος να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2011.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι η σύνδεση της Διά Βίου Μάθησης με την απασχόληση και με κεντρικούς αναπτυξιακούς στόχους, όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη, ο τουρισμός, τα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ πρόκειται να αυξηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι εθνικοί πόροι.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Η προσπάθεια μας έχει δυο κεντρικούς πυλώνες.

» Ο ένας είναι η αρχική και η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και ο δεύτερος είναι η εκπαίδευση των ενηλίκων. Θέλουμε πολίτες με γνώση και επαγγελματίες με προσόντα.»

Αλλά και επισχέσεις εργασίας...

Καθυστερεί από 10 Σεπτεμβρίου 2010, η μισθοδοσία των 5.800 αναπληρωτών, που κλήθηκαν να στελεχώσουν το νέο πρόγραμμα των 800 αναμορφωμένων δημοτικών σχολείων που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Όπως ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί, εκατοντάδες αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, κατέθεσαν στις αντίστοιχες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αιτήσεις επίσχεσης εργασίας.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν: «Η επίσχεση ήδη θορύβησε τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς τηλεφωνικά μας ενημερώνουν ότι θα πληρωθούμε.

» Απαντάμε ότι θα επιστρέψουμε στα καθήκοντά μας, αμέσως μετά την εξόφληση των δεδουλευμένων. Μέχρι τότε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι αναπληρωτές θα προσφύγουμε στην μοναδική και τελευταία λύση της επίσχεσης εργασίας. Μας τελείωσαν τα λεφτά, οι αντοχές, η υπομονή, αλλά μας έμεινε η αξιοπρέπεια.»

http://www.tovima.gr

3 σχόλια:

  1. Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΕ ΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ (ΣΚΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕΚΚΑΣ) ΑΥΤΗ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΗ ΑΣΧΗΜΗ. ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκατό της Μέκκας. Χα,χα πολύ καλό. Αλλά τι σου φταίνε τα σκατά της Μέκκας και τα βρίζεις; Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, άσχημη δεν είναι, για την ηλικία της μια χαρά είναι. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

    'Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΕΦΑΚΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΚΚΑΣ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ? ΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΓΡΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΛΜΠΕΡΚΤΣΟΥ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΗΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή